Cine râde la urmă, plânge mai bine

Notă relativ importantă: Rândurile de mai jos reprezintă fapte, întâmplări inspirate din viața MEA, ori lucruri poate care ți s-au întâmplat ȚIE – dar, cu siguranță, ar fi fost PĂCAT să nu se fi întâmplat CUIVA/ORICUI…

Notă suplimentară: Menționez de la bun început că următoarele evenimente descrise reprezintă în totalitate produsul imaginației mele sclipitoare, fără a avea vreo legătură, fie ea doar milimetrică cu realitatea. Ca de obicei, am folosit sistemul anglo-saxon de povestire la persoana I – iar lucrul ăsta numai pentru ușurința descrierii.

M-am gândit mult timp dacă să încep să-i dau drumul avalanșei de litere cu privire la personajul următor. Și nu pentru că nu aș avea de scris cumva prea mult cu privire la eroul (sau eroina) noastrâ. Ba, dimpotrivă! Și nu m-a reținut nici vreo altă treabă importantă, și nici vreo dilemă morală nu mi-a pus vreo barieră invizibilă. Motivul principal e mult mai simplu și direct – TEAMA!

Și pentru că nu-mi place să trăiesc cu teama în suflet, uite că m-am hotărât brusc să scriu liber, fluid și fără să mă gândesc prea mult la repercursiunile certe care vor veni urmare a dezvăluirilor mele. Deci fiți pe fază! Veți fi martorii apărării mele la procesul de intenție pe care Cicioaica mi-l va intenta mai mult ca sigur. Da – despre Cicioiaca e vorba! Despre cine credeați? Și să nu vă aud apoi cum mă luați în râs cu glumele voastre de genul nu mai mănânci tu tocană caldă. Sau era vorba despre ciorbă?

Ei bine chiar despre lucrul ăsta vreau să vă povestesc câte ceva…Nu am întâlnit și e improbabil să mai întâlnesc în viața asta, o personalitate fermecătoare ca cea a Cicioaicei noastre și care să încurce într-un mod delicios de amuzant și nevinovat, iar lucrul acesta spus fără vreo exagerare literară; să încurce spuneam – FIECARE PROVERB AL LIMBII ROMÂNE în parte! Închipuiți-vă numai câtă frunză și gazon de bogată e limba asta a noastră în zicale și cum poate cineva să le amestece efectiv pe toate într-un mod atât de alambicat așa cum o face vrăjitoarea de nevastă’mea.

Notă de mijloc: Pe cuvânt de șoim al patriei, de pionier – că tâmpeniile înșirate de mine mai sus sau mai jos (nu) au vreo legătură cu persoane reale, ca să nu mai pomenesc de personalități importante cum e și Majestatea Sa – Cicioaica, contesă de Marghiloman.

Intru abrupt în subiect și vă spun că ne întorceam zilele trecute de la cumpărături – Cicioaica și cu mine – unde plecasem voioși nevoie-mică încă de la primele ore ale dimineții, pentru că – nu-i așa? – cine se scoală bine, departe ajunge. Și cum voioșia îmi cam dispăruse din privire odată cu scurgerea timpului, dar mai ales în principal din cauza torturării celor vreo două carduri cu care fusesem înarmat la plecare, ce s-a gândit nevată’mea pentru a-mi readuce sângele în obrăjori? Nu! N-ați ghicit! Nici n-ați avea de unde, pentru că nu v-am mai amintit niciodată cum se joacă mai nou nevastă’mea cu mine de-a mama și de-a tata. Ei bine, dragele mele (dar mai ales dragii mei) – tanti Cici a început să poarte cu mine un dialog cu privire la drepturile și obligațiile părților la vânzarea și/sau cumpărarea unei proprietăți imobiliare. Ăsta reprezintă subiectul nostru de conversație preferat de vreo jumătate de an încoace, exercițiu de menținere vie a flăcării căsniciei noastre și catalizator pseudoerotic al mândriei mele de mascul alfa (sau femelă delta cum ar spune un Maaaare amic de-al meu):

  • – Și să nu-mi spui tu mie că nu e așa cum am zis eu!? Ulciorul nu merge plin cu apă! Ce crede dumnealui? S-a văzut cu caii suiți în căruță și acum nu ne mai răspunde la telefon decât atunci când vor mușchiuleții lui?

Cine reprezintă dumnealui și care este motivul pentru care mi-a necăjit nevasta, are mai puțină importanță acum și reprezintă o cu totul altă poveste separată (și care, cu voia dumneavoastră – e posibil să o detaliez probabil cu o altă inspirată ocazie). În timp ce frumoasa blondă aflată în dreapta mea își manifesta vulcanic frustrarea, voi sigur vă închipuiți cu toții ce făceam eu. Evident – aprobam grăbit fiecare cuvințel al nevesti’mii și abia îmi stăpâneam râsul care mă umfla ori de câte ori – în febra discuției – Cicioaica încurca în modu-i caracteristic, fiecare proverb folosit. Am observat de-alungul timpului un lucru și anume – cu cât este mai înfierbântată Cici– cu atât zicalele pe care le spune sunt amestecate într-un mod și mai hilar, nebunesc, însă în același timp încântător, trebuie să recunosc.

  • – Dar las’ Sorele pe mine, am eu haz de cojocul lui! După ce ajungem acasă, îi vei trimite tu un mesaj în care îl vom anunța de faptul că diseară ne vom întâlni neapărat. Cine râde la urmă, râde ultimul! – încheie Cicioaica vijelios subiectul.

Și iată cum rânjetul meu se stinge urgent, modul original prin care nevastă’mea m-a delegat pe mine să rezolv situația neconvenindu-mi deloc. Auzi la ea exprimare totalitară: Îi vei trimite un mesaj prin care îl vom anunța…Malefice femeile astea. Iar lucrul ăsta realizat fără a depune vreun efort prea mare din partea lor.

  • – Stai liniștit – vei vedea tu că va fi bine până la urmă, pentru că nu mor câinii când vor caii! – mă încurajează copilotul aflat în dreapta mea.

Ce a urmat e epic, dragii mei. Aș continua să vă mai povestesc ce aventuri au mai avut loc, însă mă tem să nu vă plictisesc cumva. Vorba aceea – vorba lungă, limba lată! Dacă totuși sunteți curioși cu privire la ce s-a mai întâmplat, dați-mi de știre cumva și mă voi strădui să-mi iau inima-n dinți și să continui povestea mea.

Notă finală: Oameni buni, credeți ce vreți voi, însă aș dori să vă reasigur de faptul că toate personajele de mai sus și mai ales întâmplările expuse – SUNT ABSOLUT FICTIVE! Și-am încălecat pe-o șa și v-am spus minciuna mea!

Să ne citim cu bine!

Dacă ți-a plăcut – nu uita butonul de mai jos – un share e mare lucru

Please follow and like us:
error4
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

1 Comment

  • Copiii au tendinta de a oglindi ceea ce fac mamele si tatii|tatii si mamele lor. Permiteti-le sa aiba elemente de recuzita care sunt similare cu lucrurile pe care le faceti in viata reala. Oferiti-le o zona de gatit stabiliti daca gatiti.|Cand faceti, permiteti-le sa aiba un set de bucatarie. Oferiti-le o matura Minions pentru a va ajuta cu timpul de curatare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *