Realitate virtuală


Notă relativ importantă😀: Rândurile de mai jos reprezintă fapte, întâmplări inspirate din viața MEA, ori lucruri poate care ți s-au întâmplat ȚIE – dar, cu siguranță, ar fi fost PĂCAT să nu se fi întâmplat CUIVA/ORICUI…

Ciudate timpuri mai trăim. Suntem cuceriți de telefoane deștepte, suntem împânziți de tot felul de rețele de socializare și ne vine uneori mult mai ușor să ne reîntâlnim astfel unii cu alții – cu ajutorul acestora din urmă. Chiar să comunicăm preferăm de cele mai multe ori semianonimatul pe care ni-l oferă ecranul aflat în fața ochilor. Și nu-mi spuneți: “Eu nu fac lucrul ăsta!” sau “Eu prefer să comunic fizic, întâlnindu-mă față în față…” Eu vorbesc aici de un trend mondial, de o evoluție/involuție a majorității și nu despre excepții. Pentru că sunt convins că reprezentăm numai excepții – noi, cei care încă preferăm să ne salutăm, pupăm, zâmbim fără ajutorul…emoticoanelor😂😙😎🤗.

Acum închipuiți-vă, dragii mei – un grup format pe o oarecare platformă sau aplicație de socializare, grup format cu sprijinul unor oameni în toată firea, toți cu experiențele lor de viață, toți la vârsta la care părinții lor – sigur aveau alte priorități; un nucleu virtual format – de către foști colegi de școală generală, majoritatea dintre ei care, sigur nu și-au mai vorbit de aproape 30 de ani, ce să mai amintim aici despre văzut… Vă prezint mai jos încercarea mea timidă de imitare a unui dialog între câțiva dintre aceștia:

A(d)min: Bine ne-am regăsit, dragi colegi ai promoției 1990 sau ’91, pentru că nici eu nu mai știu sigur. Important este că ne-am reîntâlnit aici. Țin să vă atrag atenția cu privire la limbajul folosit. Salut în primul rând fetele..bună, fetelor! (2 emoticoane inimă roșie)

Rodica: Bună, tuturor! Bună, A(d)min! (2 emoticoane cu inimioară)

Vedeta: Salut băieții! Ce face fetele? Ce mai faci Rodica – pune și tu o poză să vedem cum mai arăți

Romica: Salut, lume! Bună, iubitul meu A(d)min! (2 emoticoane cu inimioară și unul cu zâmbet larg)

Vedeta: bună fetele ce talent aveți. Vă iubesc pe toate. deci Romica ai fost prima mea dragoste

Frustratul: Salut, oameni buni! Cât de dor mi-a fost de voi…Abia aștept să ne revedem cu toții la o cafea. Îmi aduc și acum aminte de tâmpeniile pe care le făceam. Regret dacă am supărat pe cineva.

Filozoful: Noroace, oamenii de paici. Are dreptate Frustratul. Așa e..am greșit dar greșeala e sora mai bolnavă a bețivului Bună, fetel…vreau să vă pip – pup pe toate

Vedeta: Stop! până aicea, Filozofule!! Romica și Rodica sunt ale mele (emoticoane cu 10 inimioare, 2 duzine de trandafiri și vreo 4 parfumuri)

Rozica: Salutare! Hello, A(d)min – uțule! (2 emoticoane cu inimioară, unul cu un zâmbet larg și doi ochi albaștri)

Roxana: Hei! Bună, fete și băieți! Te puuup, A(d)min! (2 emoticoane cu inimioară, unul cu zâmbet larg, doi ochi albaștri și una bucată sutien)

Timidul: Salut! Voiam să vă cer sfatul – am o relație de ceva timp, nu de mult – curând se împlinesc 7 ani – credeți că e cazul să trec la pasul următor?

Frustratul: Mda…Din experiența mea covârșitoare – ar cam fi cazul să o inviți la o cafea. Eu – spre exemplu – am o nevoie permanentă de aprobare – apropo – dacă am supărat pe cineva pe aici, eu vă iert!

Filozoful: Are dreptate Frustratul! Inocența pierdută e bine să o declari la poliție – furată. Timidule – nu da vrabia din mână pe leopardul după gard. Fetele ce părere are? (emoticoane cu 30 de trandafiri și 10 inimi înflăcărate)

Vedeta: Filozofule tentreci cu gluma Stop! Rodica/Romica/Rozica/Roxana sunt ale mele. ce e scris cu rosu sunt ale mele ati inteles baietii? (emoticoane cu 20 de bicepși umflați, 14 lanțuri de aur, 2 bmw-uri si 3 merțane)

A(d)min: Vă reamintesc tuturor că limbajul nepotrivit se sancționează – nu vreau să ajungem la excluderi, așadar rețineți! – avem familii, copii. Prin urmare – un pic de decență, vă rog! Rozica – urcă și tu aici o poză cu tine, dar știi ceva? – găsește o poză în care pari mai relaxată, ideal ar fi una din timpul vreunui concediu la mare (emoticoane – 2 fețe curioase și o inimă sfărâmată). Rodica – încă aștept să urci poze, parcă te-a rugat Vedeta ceva în sensul ăsta (emoticoane – 2 inimioare zâmbărețe)

Vedeta: Deci A(d)min e șefu la toți dar io vă spun din ștart că fetele sunt ale mele (emoticoane cu flori, gif-uri cu pupicuri)

Filozoful: Are dreptate A(d)min! Eu regret că mi-am cerut iertare și îmi pare rău că am regretat! (emoticoane cu sfinți, mâini împreunate și icoane)

Timidul: Deci să încerc marea cu degetul?

Filozoful: Încercarea-i moarte sigură! Eu zic că nu ai ce pierde (emoticoane cu muște zburând deasupra unui rahat uscat)

Frustratul: Pe mine chiar nu mă bagă nimeni în seamă?

Filozoful: Atunci când ești în centrul atenției, mingea e la tine! Iarna nu-i ca vara și plopul face câteodată și mere și pere. Țuica de pere e cea mai bună!

A(d)min: E ultimul avertisment! Fără conversații cu privire la vreun eventual viciu. În grupul nostru se consumă numai apă minerală plată sau carbozificată și doar la sărbători legale sau la ziua unuia dintre noi avem permisiunea să ciocnim câte-o cupă cu/de șampanie. Profit de ocazie să o invit în grupul nostru pe fosta noastră profesoară de matematică, domnișoara Statran!

Vedeta: Deci stop! până aici baieți mei Tovarășa Statran e a mea!! Ce faci VTM? Tot cu matematica? (emoticoane cu 5 trandafiri, 2 inele de logodnă și una bucată culegere de matematică – cea cu copertă albastră, a lui Gheba)

Să ne citim cu bine!
Dacă ți-a plăcut – nu uita butonul de mai jos…un share e mare lucru


Please follow and like us:
error4
fb-share-icon20
Tweet 20
fb-share-icon20

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *